- LDT a ZDT Jivka

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

kronika
LDT Jívka 2016
1.den (pátek 1.7.2016)
Už jsme tady zas!!!
Letos jsme se sešli ve velmi hojném počtu. Sešlo se nás víceméně 50. Nejvíce tam bylo prcků. Před dlouhým pobytem jsme se rozloučili s rodiči a vydali se směrem do Rtyně v Podkrkonoší. Obědem nás Kobrovi moc nepotěšili, Připravili nám vepřový řízek, sladké zelí a houskový knedlík. Btw SUPER KOMBINACE!!! Odpoledne jsme se vybalili a poté nás vedoucí rozdělili do oddílů.
 
1. oddíl – Hovniválové
2. oddíl – Sarančata
3. oddíl – Chrousti

4. oddíl – Škvoři
 
2.den (sobota 2.7.2016)
 

V sobotu dopoledne jsme se šli vykoupat na Buchťák. Naše Monča seděla na lavičce uprostřed rybníka a když seskakovala, její plavky se zasekly o hřebík, který koukal z lavičky a mela víceméně po plavkách. Takže první trapas tábora. Celé odpoledne nám chyběl hlavní vedoucí David, protože ho postihla hnačka nebo-li sr*čka. Odpoledne byla oproti ránu docela zima a pršelo, takže jsme byli v tělocvičně a hráli jsme Město – Moře – Kuře …
 
3.den (neděle 3.7.2016)
 

Ani ráno jsme při snídani nebyli v plném počtu, opět nám chyběl hlavní vedoucí. Dopoledne mezi sebou oddíly zase hrály různé hry. Odpoledne jsme šli do Stárkova, kde jsme si v místním krámku u ťangů nakoupili. Během těchto tří dnů, také hodně dětí postihla „blicí epidemie“ a aby toho nebylo málo, máme tu vši!!!
 
4. den (pondělí 4.7.2016)
 

Dneska nás paní Kobrová mile překvapila sladkou snídaní. Na stole byly připravené moravské koláče, záviny, rohlíky a med s marmeládou. Po poledním klidu jsme si na louce zahráli hru, která se jmenuje Housenky. Všichni tuhle hru milují!!! Ani brtníci nás letos neminuli. Na povel vedoucích jsme museli vyskočit na strom a vydržet na něm co nejdéle. Vítězkou se stala 7-letá Terezka, která šplhala po stromech jako opice. V táboře byla oceněna drobným dárkem.
 
5. den (úterý 5.7.2016)
 

Úterý bylo docela nabité. Dopoledne si mezi sebou oddíly zahrály hry v táboře. Např. fotbal, lacross, přehazovanou, atd. Po poledním klidu jsme se vydali na blízkou louku, kde jsme si zahráli novou hru orientace nebo-li hledáme cesty. Jelikož naše orientační smysli nejsou příliš dobré, tuto disciplinu na první pokus dokončili pouze červení. Po návratu do tábora nás čekali herci se svým divadlem JEN TAK, které nás velice pobavilo. K druhé večeři jsme si opekli buřt na ohni a společně si zazpívali.
 
6.den (středa 6.7.2017)
 

Ve středu jsme o svých týmech napsali pár informací. Například kde žijí sarančata nebo kolik hovniválů je v jednom hnízdě. Po svačině jsme v této hře pokračovali. Tentokrát jsme zjišťovali informace o ostatních. Na lluce byl opravdu velký HIC a proto se i někteří trochu spálili. Na odpoledne jsme byli objednáni na stanici Báňské záchranné služby v Odolově. Během cesty jsme si nasbírali spoustu borůvek.

7.den (čtvrtek 7.7.2016)

 
Čtvrteční ráno jsme se drželi tradice a nepozdravili jsme se obyčejně Dobré ráno, ale DOCELA TEPLO. Po snídani jsme pro změnu hráli hru pro jednotlivce. Spočívala v tom, že každý musel vybrat jeden ze čtyř obrázků, který tam nepatří. Odpoledne přejela paní, která zkrášlila naše „krásné“ tváře a každému nakreslila to, co chtěl. Například Minie, Ninju, zombie, psy, kočky atd.  Poté už nezbylo moc času, a tak jsme si už jen zahráli hry v táboře mezi oddíly.

8.den (pátek 8.7.2016)

 
V pátek jsme byli všichni natěšeni na celodenní výlet na Ostaš. Jediné, co nás z tohoto dne potěšilo, bylo jídlo. K snídani nám kobrovi přichystaly loupáky, vánočku a máslo. Jen se po tom zaprášilo. Dále nás potěšil nanukod vedoucích. Během cesty jsme dostávali doping v podobě bombónů. Poslední jídlo, které nás potěšilo, bylo SAFARI s bramborovou kaší. MILUJEME JÍDLO! Tento den jsme nachodily 24 km a večer všichni usnuli jako zabití.
 
Nová zkratka LŽT – letní žrací tábor.


9.den (sobota 9.7.2016)

 

V sobotu se konalo každoroční klání proti vedlejšímu táboru ESABu. V přehazované jsme zvítězili 2:0.  Naopak ve vybice jsme 0:2 prohráli. Fotbal rozhodl: Kluci si vedli velice dobře. Ale stačilo to pouze k remíze 3:3. Na to, že za nás hráli převážně prcci, výkon byl vynikající. Avšak děvčatům se moc nedařilo. Dívkám z ESABu podlehli 2:0. Takže celkově vyhrál ESAB. Ale příští rok zvítězíme!!! Na závěr dne se konala „dyskotéca“, kterou měl na starost DJ BOBO. Tančilo se hodně dlouho do noci.

10.den (neděle 10.7.2016)

 

Dneska se nám nechtělo vstávat, protože jsme šli spát pozdě. Už od rána bylo velice teplo, a tak jsme hráli na louce novou hru HAJZLBÁBA. Hráli i vedoucí. Jelikož byl opravdu HIC, za chvíli jsme byli unavení. Naše malé holčičky nerady uklízí, a tak se vedoucí rozhodli pro letecký den. Ven před chatku dali plachtu a vyházeli tam všechny věci. Takže si holky zbytek dopoledne uklízely a zbytek tábora hrál hry. Po výborném obědě jsme se vydali do nedaleké vesnice Chlívce. Navštívili jsme hospodu, kde nám vedoucí koupili nanuk a limonádu.
11.den (pondělí 11.7.2016)

Dnes dopoledne jsme si zahráli námi oblíbenou hru AGENTI. Neminulo nás ani koupání v blízkém Buchťáku. Také jsme začali s vařením polévek v kotlíku. První vařilo družstvo 2 a česnečka se jim velice podařila. Po oddílech jsme se taky vystřídali u střelby z luku. Někdo na to talent opravdu nemá! Takhle probíhal celý náš den.

12.den (úterý 12.7.2016)

Ani v úterý nebylo hezky a proto jsme hráli hry v tělocvičně. Odpoledne se udělalo lépe a my jsme sli do nedalekého dolu Bohumír, který byl nově otevřen pro návštěvníky. Prošli jsme se chodbou, která byla 30m pod zemí a poté vyšlápli po prudkých žebřících na povrch. Po příchodu do tábora nás zdravotnice seznámila s první pomocí, jak ošetřit zlomeniny, krvácení atd. Večer se opět vařila polévka, tentokrát bramborová.

13.den (středa 13.7.2016)

Od rána bylo krásně. Hráli jsme nějaké společné hry v táboře. Proběhlo také generální čištění nekterých zvláště zaneřáděných chatek - letecký den. Odpoledne jsme šli do Chlívců na limču a po cestě zpět jsme nasbírali dřevo na topení táboráku. Večer pak každý oddíl vypustil lampiony štěstí s našimi přáními.

14.den (čtvrtek 14.7.2016)

Dnes dopoledne jsem zase hráli nějaké hry v táboře a po přijela paní s pejsky a udělala nám poutavou přednášku o využití psů při léčení - canisterapii. Po večeři se vařila další polévka a se soumrakem už všichni začínali tušit, že dnes to přijde. Ztezka odvahy!

15.den (pátek 15.7.2016)

Dnes dopoledne jsme si zahráli všemi oblíbenou hru NÁHODA a po obědě byla táborová olympiáda. Vedoucí nám připravili mnoho různých stanovišť s úkoly a za jejich splnění jsme dostali tvrdou táborou měnu, za kterou bylo možno si koupit ceny v obchůdku. Po večeři došlo k celkovému vyhlášení všech táborových her a soutěží, ocenění nejlepších táborníků a poté proběhla poslední dyscotéca.

16.den (sobota 16.7.2016)

No a už máme zabaleno a jedeme domů.

Tak zase za rok.


Ahooooj!!!

Zapsala: Monika  a spol.

 
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky